10 éve ma: Romagyilkosság - hazaengedték a kórházból a Kislétán meglőtt kislányt
2019. szeptember 01. írta: Györfi András szerk

10 éve ma: Romagyilkosság - hazaengedték a kórházból a Kislétán meglőtt kislányt

188609.jpg

Múltidéző rovatunk keretében ma 2009 szeptember elsejéig repülünk vissz az időben:

Hazaengedték a kórházból azt a 13 éves kislányt, akit édesanyjával együtt még augusztus 3-ra virradó éjjel ért orvtámadás Kislétán - erősítette meg a sajtóinformációkat Pénzes Sándor, a település polgármestere kedden az MTI-nek. A súlyosan sérült kislány négyhetes gyógykezelést követően hétfőn délután hagyta el a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházat - mondta az önkormányzati vezető. Hozzátette: a gyermek, akit a támadásban meghalt édesanyja egyedül nevelt, a nagymamájához került. 

A nagymama a kislány nagynénjével együtt kijelölt gyámként gondoskodik a gyermekről - közölte a polgármester. Pénzes Sándor elmondta, hogy a kislánynak különösen a jobb keze sérült, amit alig tud mozgatni. Ezért, valamint a szükséges lábadozás miatt egyelőre még nem tud iskolába járni, ahol hetedikesként, igazolt hiányzással indult számára az új tanév. 

Megemlítette azt is, hogy a kislány arcán bőrátültetést is végrehajtottak az orvosok, a sörétes lövések nyomainak eltűntetésére. A polgármester szerint Kislétán nyugalom van azóta, hogy elfogták a romák elleni támadássorozat gyanúsítottjait. Ugyanakkor a rendőri jelenlét továbbra is nagy a településen.

A kislány gyámjai nem kívántak nyilatkozni, elzárkóztak minden információadás elől. Korábban a kórház orvosainak is megtiltották, hogy bármit is közöljenek a sérült állapotáról, s a gyógyintézet ezért nem közölte a gyermek hazaengedését sem.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtszóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: Kislétán folyamatos, 24 órás a járőrözés. A rendőrök feladataik ellátása során megkülönböztetett gondot fordítanak a kislány védelmére is. A településen a kislányt és 45 éves édesanyját otthonukban augusztus 3-ra virradó éjjel érte fegyveres támadás. A rájuk leadott lövésektől az anyja a helyszínen életét vesztette, míg a gyermeket súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentők.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujkurir.blog.hu/api/trackback/id/tr7615034818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása