Angliában már a tehén is 5G-vel megy
2019. szeptember 04. írta: Györfi András szerk

Angliában már a tehén is 5G-vel megy

800_2.jpeg

Speciális berendezéssel látják el a teheneket egy angliai farmon, a mozgásuk, étkezési szokásaik, és egyéb információk 5G-n keresztül kerülnek a felhőbe, állatorvosok, és persze a gazdák valós időben monitorozhatják a jószágokat.

Egy analitikai szoftver, és egy applikáció is tartozik a rendszerhez, automatikusan értesítéseket küldd, ha a normálistól eltérő, betegsére, vagy más problémára utaló jelenség lép fel.

A cél a hatékonyság növelése, és a szükséges emberállomány csökkentése a távfelügyeleten keresztül.

Mark Gough pásztorként dolgozik egy állami üzemeltetésű gazdaságban, elmondása szerint sokkal egyszerűbb, és kényelmesebb a munkájuk amióta bevezették az okostelefon applikációt is használó új rendszert.

Gaough értesítést kap az iPhone-jára, ha az épület túlsó végében lévő tehénnel gond van, így célzottan mehet oda hozzá, nincs szükség arra, hogy "vaktában" ellenőrizgesse az állatokat.

Az 5G technológia nagy előnye a sebesség, szinte valós időben, késleltetés nélkül lehet letölteni a szükséges adatokat, egy gazdaság esetében ez különösen előnyös.

A szóban forgó gazdaság Somerset-ben, Anglia délnyugati részén található, az 5G másik, fontos célja, hogy megkerüljék a szenzorok az gazdaság lassú hálózatát, és közvetlenül kerülhessenek fel az adatok a felhőbe a szenzoroktól.

Nem csak tehenekhez használható a rendszer, sertések, bárányok, birkák, sőt, még halak esetében is alkalmazható, nagyban egyszerűsítve ezzel egy gazdaság működését.

A napi 5000 liter tejet termelő gazdaságban nem ez az egyetlen modern technológia, a teheneket robotok fejik, méghozzá akkor, amikor az nekik a lehető legjobb, ezt szintén egy automata érzékeli.

Az etetés is robotizált, szintén az állatok pillanatnyi igényeihez igazított.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujkurir.blog.hu/api/trackback/id/tr7715040436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása