Ijesztő szemű robotkutyát fejlesztettek
2019. szeptember 09. írta: Györfi András szerk

Ijesztő szemű robotkutyát fejlesztettek

monstrosity-boston-dynamics-human-eyes1-1200x630.jpg

A Florida Atlantic University kutatói "Astro" névre keresztelték legújabb fejlesztésüket, egy meglehetősen riasztó szemű robotkutyát. Állítólag a Siri, és a 3D nyomtatás "házasságából" született a kutya, egy videó is felkerült róla a YouTube-ra, de hogy miért kapott ilyen szemeket, az rejtély.

Mesterséges intelligencia "hajtja" a kutya fejében lévő számítógépet, ennek köszönhetően képes tanulni az emberek visszajelzéseiból, egyre jobban megfelel majd a kutyaszerepnek, minél több időt tölt el emberek, és talán más kutyák társaságában.

Kézjeleket, és egyéb utasításokat is képes megtanulni, a tervek szerint fegyverek- és bombák kiszúrásában, katasztrófalehárításban, és mentési munkálatokban lesz hasznos a négylábú. A mozgása egyelőre nem tűnik túl "kutyaszerűnek", illetve csak remélni tudjuk, hogy nem fog ellopkodni kolbászdarabokat az asztalról.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujkurir.blog.hu/api/trackback/id/tr5415052418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása