20 éve ma: Jelcin magyarországi bankszámlái
2019. augusztus 26. írta: Györfi András szerk

20 éve ma: Jelcin magyarországi bankszámlái

boris_jelcin.jpg

Múltidéző rovatunk keretében ma 1999. augusztus 26-ig repülünk vissza az időben, egy különös MTI hírt tekintünk át:

Jelcin és két lánya nevére szóló hitelkártyákat találtak az állítólag vesztegetés útján jelentős moszkvai megrendelésekhez jutó svájci Mabetex cégnél egy házkutatás során még januárban - erősítette meg csütörtökön este Jacques Ducry svájci ügyész.     

A Corriere della Sera című olasz lap előzőleg azt írta, hogy a Mabetex egy magyarországi bankszámlára utalta át a Jelcin-családnak szánt egymillió dollárt, amelyet Jelcinék hitelkártyák segítségével használtak.

Az ügyészség közölte: a Mabetex dokumentumait nemrég átadták az orosz ügyészségnek. "Hogy a Mabetex utalt-e pénzt Borisz Jelcinnek, azt az oroszországi nyomozásnak kell kiderítenie" - mondta Ducry.

A Corriere della Sera állítását az ügyészség sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, de Ducry kijelentette: a tények kiállták a vizsgálat próbáját.

Hogy végső soron ki fedezte a Borisz Jelcin, valamint két lánya, Jelena Okulova és Tatyjana Gyjacsenko nevére szóló hitelkártyákról elköltött pénzt, az orosz igazságszolgáltatás ügye - mondta.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujkurir.blog.hu/api/trackback/id/tr2115024880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása