Megvan Hófehérke sírköve
2019. augusztus 26. írta: Györfi András szerk

Megvan Hófehérke sírköve

skynews-museum-snow-white-gravestone_4737551.jpg

Egy német múzeum állítja: megtalálták a "valódi" Hófehérke, pontosabban a jól ismert történet inspirációját jelentő valós személy, Maria Sophia von Erthal sírkövét. 1802-ben veszett nyoma a sírkőnek, mely a Grimm testvérek által 1812-ben írt alkotás alapját adó nő sírjára került.

skynews-snow-white-disney_4737553.jpg

Akkor tűnt el, amikor a von Erthal nyughelyéül is szolgáló templomot lerombolták, most egy családi házból került elő a közép-németországi Bamberg-ben. A nő "Hófehérke Városban", azaz Lohr am Main-ben született, az édesanyja korán meghalt, az apja újraházasodott, a jól ismert történetnek megfelelően mostohája saját gyermekei javára igyekezett elnyomni őt.

Az apja tükörgyárat vezetett, jó eséllyel ez inspirálta a mesében is látható varázstükröt. A Disney-féle történettel szemben azonban von Erthal nem kapta meg a happy-end-et élete során.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujkurir.blog.hu/api/trackback/id/tr415024676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása