Meglehet az első bűncselekmény, amit az űrben követtek el
2019. augusztus 26. írta: Györfi András szerk

Meglehet az első bűncselekmény, amit az űrben követtek el

skynews-anne-mcclain_4754127.jpg

Egy űrhajós hölgy lehet az első ember a történelemben, aki az űrben követett el bűncselekményt, ezzel új műfajt teremtve a kriminalisztikában, érdekes, de jó eséllyel nem megoldhatatlan probléma elé állítva a szakembereket.

Történt ugyanis, hogy Anne McClain elvált, miközben épp hat hónapig tartó küldetését töltötte a Nemzetközi Űrállomáson belépett a volt házastársa webbankjába.

McClain azzal védekezik, hogy csupán rutinszerű, és előre megbeszélt pénzügyi lépéseket tett, a gyanú szerint azonban úgynevezett identity theft, azaz személyes adatokkal való visszaélés történt, volt házastársa Summer Worden legalábbis ezt állítja.

A New York Times-nak nyilatkozva az űrhajós állítja, hogy semmi rosszat nem tett, a vita ennek ellenére nem csillapodik a két hölgy között. Reméljük sikerül békésen rendezniük mindent a válás után, az első "űr-bűncselekmény" kapcsán viszont inkább arra számítottunk, hogy lézerpuskával lőnek egymásra az izolációtól megbolondult felfedezők, de ennyi baj legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujkurir.blog.hu/api/trackback/id/tr5915024658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása