A 10 legnagyobb jacht a világon
2018. március 03. írta: Györfi András szerk

A 10 legnagyobb jacht a világon

Ki ne álmodozna néha arról, hogy egy szép napon meggazdagszik valamiből, egyből jól vesz is egy nagy jachtot. A napozó térre kifekszik, whisky-t, bort, sört, egyebeket iszik, lengén öltözött gyönyörű nők társaságában. Más kérdés, hogy az a bizonyos valami, amiből meggazdagodunk némi pontosításra szorul, ez nem árt ahhoz, hogy esetleg el is érjük a célunkat.

De az egészen biztos, hogy vannak, akiknek ez sikerül, mármint valóban bírnak egy jó nagy jachttal, hogy önerőből érték el, vagy csak beleszülettek a tutiba, az már más kérdés. Ki így, ki úgy, de sokan vannak, akik valóban magukénak tudhatnak egy ilyen csodát. Persze nem mindegy, hogy mekkora, mint tudjuk a méret a lényeg, lássuk hát a tíz legnagyobb jachtot!

1. Azzam 

180,6 méteres, a dubai emír tulajdona. Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan büszkesége sokak szerint A legnagyobb jacht a világon. Az úr becsült vagyona 15 milliárd dollár, nem csoda, hogy meg tudott venni magának egy ilyen játékszert. A vízi jármű 400 millió dollárba került, a Nauta Yachts nevű cég tervezte a belsejét. 30 csomó a maximális sebessége, két gázüzemű turbina és két dízel motor hajtja, hiszen tudjuk, a környezettudatosság fontos.

wp52c254ae_01_1a.jpg

2. Eclipse

A lista második tagja olyasvalaki, aki állítólag a nulláról kezdte, mindent maga ért el, amit ma birtokolhat. Roman Abramovich orosz oligarcháról ezt mondják, ki tudja, hogy valóban így van e. Ez az alkotás 500 millió dollárba került, mi nem tudjuk, hogy miért drágább, mint a lista első szereplője. Két úszómedence és két helikopter leszálló található a fedélzeten, ha a milliárdos összeveszik a feleségével, akkor fontos, hogy két külön helikopterrel távozhassanak. 

wp80ddd10f_01_1a.jpg

3. Dubai

162 méter hosszú, Sheik Mohammed bin Rashid al-Maktoum nevezetű úr a tulajdonos. Laza 115 főből áll a személyzete, 24 vendéget képes fogadni.

wpceb378e3_01_1a.jpg

4. Dilbar

Alishar Usmanov orosz milliárdosnak építették, a korábbi jachtja "csak" 110 méteres volt, az új viszont már 156 méter hosszú. Ő a Metalloinvest, az egyik legnagyobb fémfeldolgozó ipari vállalt többségi tulajdonosa, illetve komoly érdekeltsége van a Mail.ru-ban, gyakorlatilag a Google orosz megfelelőjéről van szó.

wp836e6db6_01_1a.jpg

5. Al Said

155 méteres, Sultan Qaboos bin Said Al Said a tulajdonosa. Omán szultánját és vendégeit 140 fős személyzet várja, ő a világ egyik legvagyonosabb uralkodója, 1 milliárd dollár felett diszponál. 

al-said-yacht.jpg

6. Fulk al Salamah 

Erről a jachtról elég annyit tudnunk, hogy a lista előző szereplőjével azonos a tulajdonos, ez kiegészítőként, kísérőként szolgál csupán. Nem tudjuk elképzelni, hogy ennek mi értelme van, vagy mi a pontos célja, de hát nem is vagyunk szupergazdagok.

fulk_al_salamah.jpg

7. Topaz

147 méteres, Mansour bin Zayed bin Zayed Al Nahyan a tulajdonos, ő az Egyesült Arab Emirátusok miniszterelnök helyettese. Nem egészen világos számunkra, hogy egy miniszternek honnan lehet pénze egy ilyen játékszerre, de ez nem is tartozik ránk.

topaz.jpg

8. Prince Abdul Aziz

Többnyire Görögország partjainál látják állomásozni, a feltételezések szerint a Szaudi király a tulajdonos. Ezt igazolja, hogy a hajó és a király egyik fiának neve egyezik. Dániában épült 1984-ben.

prince_abdulaziz.JPG

9. El Mahrousa

Ez az egyiptomi elnöknek járó "szolgálati" jacht. 1863-ban épült, a legöregebb és az egyik legszebb a maga nemében.

 10. Yas

Eredetileg a holland hadseregnek épült, az átalakítás óta az Egyesült Arab Emírség tulajdona, azon belül is az uralkodók használhatják.

wpd5916a95_01_1a.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujkurir.blog.hu/api/trackback/id/tr2813712702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása