AWS - Végre egy új stílus zendül fel hazai színekben, Lisszabonban!
2018. február 25. írta: ShepherdB

AWS - Végre egy új stílus zendül fel hazai színekben, Lisszabonban!

aws_714.jpg

Ez idáig nem volt rá példa, hogy egy alternatív rock–metal stílus képviseli hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon. Sokakat sokkolóan érinthet a stílus, mégis a fiúk zenéi annyira szerethetőek, hogy még a rockot nem kedvelők is szájukra vehetik a dalt.

Az AWS kiérdemelte a nézők többségszavazatát, hiszen a srácok beleadtak mindent azért, hogy hazai színekben állhassanak színpadra Lisszabonban. A Viszlát nyár című daluk, mely a döntőbe juttatta a fiúkat, mindamellett, hogy zeneileg a libabőrt hozza az emberre, hisz teli van energiával és érzelmi töltéssel, tartalmilag is nagyon ott van. A dal Örs, a zenekar frontemberének édesapjának elvesztéséről szól, melyet hallgatva szívbemarkolóan adja át az elvesztés fájdalmát. A srácok igaz érzelmekkel és kiváló hangszereléssel nyerték el az emberek bizalmát.

Aki nem ismerné az AWS-t!

A zenekart 2006-ban alapította Brucker Bence, Kökényes Dániel, Siklósi Örs és Veress Áron. 2017 elején új basszusgitáros Schiszler Soma csatlakozott az együttesbe, aki lendületes egyéniségével újabb színfoltot hozott a zenekar életébe. Az együttes alternatív rock–metal, post-hardcore stílust képvisel, melyet ez idáig három kislemez és három nagylemez formájában tártak a közönség elé. A zenekart láthattuk már valamennyi hazai klubban és fesztiválon, mint például a Szigeten vagy az EFOTT-on. Mindemellett külföld sem tabu a srácoknak, hiszen felléptek már Romániában, Szlovéniában, Ausztriában és az Egyesült Királyságban is.

Az AWS ereje a szövegeik tartalmából ered!

Miért is fontos ezt kiemelni? Mert a legtöbb zenekar szövegei a ritmikusságra és nem a tartalomra épülnek. Már-már megszokott üres szavak a szerelemről, csalódásról, mégis dallamosságukkal képesek az emberek fülébe csempészni magukat.

Az AWS elhozza az érzelmet és gondolatot ébreszt az ember fejében. Hallgassuk csak meg többször egymás után a dalaikat és a szöveg tartalommá, a dallam pedig érzéssé válik.

Örs egy 2015-ben az antropos.hu-nak adott interjúban nyilatkozta: „A zenész arról énekel, ami zavarja, ami éppen mozgatja a gondolatait. Ahhoz, hogy hitelesen tudjak előadni valamit a színpadon, szükségem van arra, hogy a magaménak érezzem a dal minden molekuláját.”

Örs ezzel el is mondta egy dal sikerességének a kulcsát. Hajrá fiúk, hódítsátok meg az európai emberek szívét is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujkurir.blog.hu/api/trackback/id/tr813696342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása