Nagy(on) fekete autó a BMW-től
2019. augusztus 29. írta: Györfi András szerk

Nagy(on) fekete autó a BMW-től

http_cdn_cnn_com_cnnnext_dam_assets_190828025029-01-bmw-x6-darkest_1.jpg

Az idősebb generációk számára még mindig kellemetlen a "nagy, fekete autó" gondolata, ilyennel jártak, pontosabban érkeztek az ÁVH emberei az előző rendszerben. Valóban nagy volt, és valóban fekete volt, ugyanúgy, ahogy a BMW új modellje, ez azonban nagyon-nagyon fekete.

Ez az X6-os ugyanis különleges fényezést kapott, a Ventablack VBx2 névre keresztelt festékkel látták el, a frankfurti autókiállításon fogják bemutatni. A Ventablack különlegessége, hogy a fény 99%-át elnyeli, ezzel állítólag a legsötétebb "szín" a világon. 

http_cdn_cnn_com_cnnnext_dam_assets_190828025027-02-bmw-x6-darkest.jpg

Másik, ismertebb neve egész egyszerűen: "szuperfekete", bár ez már több fényt ver vissza, mint elődje, ezáltal alkalmasabb járműfestéknek a gyártó közleménye szerint. Impresszív, sőt, erős benyomást kelt, kiemeli a lámpákat, és a hűtőrácsot. 

A festéket eredetileg az űrkutatáshoz fejlesztették, a gyártó szerint nagy kihívás volt autófényezésként használni. Az eredmény viszont valóban megkapó, masszív, markáns, sőt, tekintélytparancsoló.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujkurir.blog.hu/api/trackback/id/tr7815030464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása