"Sosem mentem férjhez" egy 107 éves nő tippjei az élethez
2019. augusztus 09. írta: Györfi András szerk

"Sosem mentem férjhez" egy 107 éves nő tippjei az élethez

jessica-layton-and-louise-signore.jpeg

Sok minden történt 1912-ben, Teddy Roosvelt alulmaradt az amerikai elnökválasztáson Woodrow Wilsonnal szemben, megszületett a Kínai Köztársaság, az Atlanti Óceán mélyére süllyedt az RMS Titanic. Louise Jean Signore is ebben az évben született, július 31-én ünnepelte 107. születésnapját.

Több mint százan gyűltek össze a szülinapi bulira, hogy megünnepeljék New York egyik legidősebb lakóját, köztük jónéhány újságíró is. "Volt már rengeteg bulim", Signore csupán ennyit mondott az esemény kapcsán, bár láthatóan boldog volt, hogy ennyien veszik körül.

A napi rutinjának része a tánc, az edzés, illetve a kötelező napi bingo is.

Magas vérnyomása miatt naponta kell gyógyszereket szednie, ezen kívül azonban szinte semmi baja sincs, nem használ sem járókeretet, sem botot, lélegeztető készülékre sincs szüksége. Még a napi bevásárlásait is saját maga intézi, egy idősekkel foglalkozó szervezet munkatársa szerint hosszú, és egészséges életét annak köszönheti, hogy sokakkal tartja a napi kapcsolatot.

Signore szerint viszont a hosszú élet titka az, hogy úgy döntött egyedül marad. "Sosem mentem férjhez, szerintem ez a titok."

Egy másik "titok", amit megtudhattunk, hogy az olasz ételek nagyon jót tesznek az embernek. Minden bizonnyal a jó gének is közrejátszanak, Signore testvére ugyanis 102 éves, úgy tűnik családi vonás a hosszú élet. Lehet valami a new yorki vízben, ugyanis az USA legidősebb embere is a nagyvárosban lakik. A 114 éves harlemi Alelia Murphy múlt hónapban ünnepelte 114. születésnapját.

Sőt, a világ legidősebb embere is a városban élt, 2015-ben, 116 évesen húnyt el Susannah Mushatt Jones.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujkurir.blog.hu/api/trackback/id/tr2415003158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása