Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
A kopasz férfiak vonzóbbak, a tudomány szerint is
2018. február 28. írta: Györfi András szerk

A kopasz férfiak vonzóbbak, a tudomány szerint is

untitled-1-copy-4-768x469.jpg

Egy kutatás szerint a kopasz férfiak maszkulinabbnak, erősebbnek, dominánsabbnak, sőt, erősebbnek hatnak. De ha nem vagy kopasz, ne aggódj, bármikor leborotválhatod a hajad. Ha pedig kopasz vagy, akkor ne használj parókat vagy bármi egyebet, amivel eltakarhatod a vonzerőd.

A nők magabiztosabbnak látják a kopasz férfiakat, ez most már tudományos tény. Az amerikai "Hajvesztés Szövetség" (igen, létezik ilyen) szerint a férfiak kétharmada legalább némi hajvesztést tapasztal harmincöt éves koráig, ötven éves korig pedig már jelentős mennyiségű veszteséget szenved el 85%-uk a haj terén.

Azonban nem feltétlenül jó dolog a kopaszodás, a 22 évnél fiatabb férfiak körében pszichés problémákat is gyakran okoz. De úgy tűnik, nem kell kűzdeni a kopaszodás ellen, sőt, kifejezetten jó, ha megszabadulunk a (maradék) hajunktól, hiszen a nők terén nőhetnek a sikereink.

A borotvált fej ugyan úgy elfogadott manapság, mint a borosta, nem csoda, hogy egyre több férfi választja ezt a megoldást. Eleinte okozhat kellemetlenségeket a kopaszodás, de a tapasztalat az, hogy aki elfogadja magát kevés vagy nulla hajjal is, annak csak nő az önbizalma.

A nők elsőként a hajat veszik észre egy férfi arcába tekintve, viszont ha nincs haja, akkor a szemekbe fognak egyenesen belenézni. Márpedig a szemkontaktus nagyon fontos, ha azt képes tartani egy férfi akkor máris megtette az első, fontos lépést az adott nő szívéhez.

A másik, népszerű vélekedés szerint a haj nélküli fejet látva a nők a babákra asszociálnak, bekapcsolnak az anyai ösztönök, ezért vonzódnak a kopasz férfiakhoz. Egy másik, sokat kutatott kérdéskör az arcszörzet, ebben már jóval megosztottabb a hölgy társadalom, sokak szerint nagyon szexi a borosta, bajusz és szakáll, mások szerint egyáltalán nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujkurir.blog.hu/api/trackback/id/tr8713705454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hambig 2018.03.01. 07:55:23

Ez most valami vicc akar lenni?

Bafana 2018.03.01. 08:02:06

Becsületes ember megőszül, huncut megkopaszodik.
Régi magyar mondás is így tartja.

moonshadow 2018.03.01. 08:36:33

"A kopasz férfiak vonzóbbak, a tudomány szerint is"
Reménykedj csak, Andris! :)

Gino 2018.03.01. 08:40:18

Gondolom ők is ezt a szabályt erősítik:
George Clooney
Tom Crouise
Brad Pitt
Hugh Grant

kalandfereg 2018.03.01. 08:46:11

Imádom a kevés hajjal rendelkező férfiakat!
Nekem egyáltalán nem hiányzik róluk semmi, sőt nagyon is vonzóak.
De azért én úgy veszem észre, erősen kisebbség vagyok ezzel.
Társkereső oldalakon nők tömegei képesek kiírni, hogy ne legyen dagadt, kopasz, tetkós, ilyesmik.
Miközben ezek mind szexik!!
Persze a megfelelő fickón. :)

Duplaxiii 2018.03.01. 09:44:02

Aha, legutóbb meg a copfos volt a vonzó... Majd a körszakál, a borosta, a nagy szakáll.
Miközben erről az a generáció ír, akik már a huszas évek közepén kopaszodnak...
Ma két kopasz stílus van:
- a Y generációs alapkopaszodóké, akik az egészségtelen életük miatt már torzulnak diatal korukra (na ők publikálnak...)
- az akciófilmekből kedvet kapók, akik leborotválják a fejüket, mert a kedvenc maffiózójuk, kommandósuk, verekedőjük is így szerepel a filmekben.
Azonban az egészséges férfi számára a haj természetes, ahogy a farkuk szőre vagy a lábuk, mellkasuk szörzete is.
A metroszexualizmus is trend és nem kapcsolódik a szaporodási faji alapokhoz...
Ahogy egy egészséges férfi sem a csiganőket kedveli.

Duplaxiii 2018.03.01. 09:47:37

És hát ebből:
"Egy kutatás szerint"
Tudjuk, hogy nincs semmiféle kutatás, egyszerűen a szerző a vágyait fogalmazta meg.
A profik legalább odaírják, a brit tudósok szerint.
(Egyébként melyik Bond volt kopasz?)

2018.03.01. 12:03:27

@Gino: Robert Plant,
Kóbor János

2018.03.01. 13:20:36

Mondjuk én kopasz vagyok mint az ágyúgolyó, de hogy bárki vonzónak találna, azt kétlem. Főleg nem fog babára asszociál velem kapcsolatban senki, mert ilyen rusnya babát még nem hordott a hátán a föld. Ennek ellenére szeretek kopasz lenni, mert úgysem érdekel mások véleménye...

élhetetlen 2018.03.01. 14:23:08

@Gino: Hát igen, ez a tudományosan, ez nem tudom, hogy jött össze. Ha azt írják, hogy bizonyos minta alapján készített statisztika szerint, az hihetőbb lenne. Egyébként nem abszurd, az ízlések furcsák. George Clooney sármja vitathatatlan, de, ha a másik három, vagy Telly Savalas között kéne választanom, egyértelműen Kojak nyerne.

élhetetlen 2018.03.01. 15:06:19

@Duplaxiii: „Aha, legutóbb meg a copfos volt a vonzó...”. Igen, ez így eléggé elnagyolt. A copf is csak akkor vonzó, ha max harmincas férfi viseli, teljesen ép hajzatból. Kitérő, két hosszú hajú kollégám volt, de az egyiknek éppen csak vállig ért a haja, mikor nősült. A fotós mondta, hogy fogja össze a haját, hogy jobban érvényesüljön az arca. A menyasszony meg annyira csak magával volt elfoglalva, hogy nem vette észre, hogy a vőlegénye befőttes gumival összefogott haja még csálé is. Ez volt az a pont, amikor kerestem egy ékszerészt, és csináltattam két egy centi széles kis félgyűrűt ezüstből, két lyukkal, és kis tűvel, amivel el lehet takarni a befőttes gumit, és elegánsan is meg lehet jelenni. Ami a katasztrófa, fejtetőn kopasz pasi, a maradék haja megnövesztve, hátul összefogva. Nem vonzó. Ugyanez. Két centisre vágott körszakáll lehet vonzó, az ápolatlan nem. A borosta két milliméter, akkor már nem szúr, mert elhajlik. Olyan ismerősöm meg egyszerűen nincs, akinek tetszene a hosszú szakáll.
A kopaszság. Nem hiszem, hogy az egészségtelen életmódból fakad, sokkal inkább genetika. Na, most, aki kopaszodik, és a maradékot leborotválja, az igenis sokkal vonzóbb, mint az a hülye, aki oldalról áthúzza a feje tetejére a maradék hajat oldalról, amit aztán az első szellő lebont. Itt már kapcsolódik az eset a szaporodási faji alapokhoz, mert nem mindegy, hogy egy hiú majomtól szülök gyereket, vagy valakitől, aki szembenéz a tényekkel, és kezeli az esetet.

élhetetlen 2018.03.01. 15:36:59

@Bolshevik: „Amúgy ez a kopasz pasikra vonatkozik, nem a kopaszODÓkra, az továbbra is béna.”. Ez van, és végképp semmit nem mond a leboroltvált fejűekről. Az meg egy percig sem hihető, hogy valaki azért választ kopasz párt, mert az majd nem kap prosztata rákot. A divatokról Duplaxiii-nek írtam, az ízlések meg különbözőek. Szeretem a Columbo filmeket, de sokkal szívesebben nézek Kojak-ot, csak úgy a látvány miatt, és szerettem nézni Inke Lászlót, vagy Bubikot. Szépek voltak, (bár nem választhattam közülük).

sZulamith 2018.03.01. 15:39:07

A teljesen kopasz fej, jobban néz ki, mint a pár szál haj (Donald Trump) amit ide-oda fúj a szél. Nekem tetszik, de csak akkor ha összhangban van az arccal, vagy a testtel. Kopasz, de kövér az nem igazán, persze amíg meg nem ismerem

Gino 2018.03.01. 21:39:36

@élhetetlen: Nekem sűrű fekete hajam van (nyilván ezért soroltam fel ezeket a neveket, bár a fentieket is bírom színészként)
Kopaszodó haveroktól már megkaptam, h rohadjak meg :D és a nők is szeretik turkálni. Ellenben még soha nem hallottam olyat egy nőtől sem, hogy neki csak a kopaszok jönnek be. Ez a cikk legalább akkora baromság, mintha a nők hajhosszát vizsgálták volna.

Batárka 2018.03.25. 12:07:30

Kinek a pap, kinek a papnő. Ha maga a férfi arca, vagy testalkata tetszik a nőnek, akkor ne fogja zavarni, hogy kopasz(odó) az illető.
süti beállítások módosítása