Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Szeretlek, de a kalandvágyó gén erősebb bennem!
2018. február 24. írta: ShepherdB

Szeretlek, de a kalandvágyó gén erősebb bennem!

16988916_d6657e6906b3aa340cbeeeafcb387f83_wm_1_1.jpg

A megcsalás szó hallatán, mindenki fejében megjelenik egy már előzően beépült negatív gondolat. Még annak a fejében is, aki már megtette, vagy épp megteszi, vagy gondolt már rá. Miért?

Mert senki sem szeret ilyen helyzetbe kerülni, megcsaltnak lenni. A megcsalás fáj, egy pillanat alatt lerombolja az eddig együtt eltöltött időt, ráadásul egy jó időre elintézi, hogy ne bízz meg könnyen senkiben. Mégis megtesszük, könyörtelenül és nem számolva a következményekkel.

A kérdés teljesen helytálló, mi szerint, ha tisztában vagyunk az erkölcsi normákkal, miért tesszük meg mégis? Miért vállaljuk be a kockázatot, hazugságokat néhány boldogan eltöltött óráért?

Nem is hinnénk, de már megint az a fránya genetika játszik közre! Persze nem foghatunk mindent a genetikára, úgy ahogy az alkoholra sem, de valóban tudományos alapok mutattak rá a tényre, miszerint számos ember genetikai állományában megtalálható az ún. DRD4 gén, más nevén a kalandvágyó gén.

De mit is tud ez a gén?

A dopaminszint szabályozásában működik közre. A dopamin szerepet játszik a tanulásban és a sikerélmény kialakulásában. Nevezhetnénk a boldogság hormonjának is. Akiben ott rejtőzik a DRD4 génváltozat, az bizony nagy eséllyel próbál ki drogokat, ugrik bele szexuális kalandokba, kockázatos szituációkba. 

E génváltozattal rendelkezőknek nagyobb stimulációra van szüksége a dopamin szint felszabadítására, az örömszerzésre, így keresik a kalandot, az impulzusokat. Természetesen ez sem ment fel minket tettünk következményei alól, de hajlamosíthatja a pár egyik tagját egy problémákkal teli kapcsolatban a megcsalásra.

Mielőtt azt hinnénk, hogy a férfiak hajlamosabbak a megcsalásra, gyorsan el is oszlatnám ezt a tévhitet. Kutatások igazolták, hogy negyven éves kor alatt ugyanolyan arányban történik félrelépés mindkét nem részéről.

Másfelől felvetném azt a tényt is, mi szerint a szociális monogámia nem feltételezi azt, hogy érzelmi monogámiában is kell állnunk. Főemlőseinknél elsődleges szempont volt egy párkapcsolatban az utódnemzés. Mára már az érzelmek játszanak döntő szerepet. Szóval, ha a DRD4 gén által előidézett hajlam elintézi nekünk a félrelépést, és még érzelmi intelligenciánknak köszönhetően bele is szeretünk kalandunk főszereplőjébe, akkor könnyű szerrel kimondhatjuk, hogy az a kapcsolat bukását jelenti.

Na de egy pillanatra kalandozzunk el és tegyük fel, hogy bárki számára hozzáférhető lenne az a genetikai teszt, amely kimutatja, hogy párunkban jelen van-e a kalandvágyó gén?

Vajon Te élnél a lehetőséggel?

A bejegyzés trackback címe:

https://ujkurir.blog.hu/api/trackback/id/tr3613695074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása