Ezt üzente az emberiség az UFO-knak
2018. február 17. írta: Györfi András szerk

Ezt üzente az emberiség az UFO-knak

98 dollárért most te is megveheted!

2015-03-15_21-49-26-1024x571.png

Hacsak nem vagy tini, bizonyára még használtál, láttál bakelit lemezeket. Remek hangzása óriási népszerűséget adott a technológiának, évtizedeken keresztül. Sőt, olyannyira szerette az eszközt az emberiség, hogy bizony még az UFO-knak is ezzel üzentünk 1977-ben.

Nem tudom, hogy mennyire volt jól átgondolt a dolog, de az biztos, hogy egy arany lemezre rákarcolták a lemezjátszó elkészítésének módját, majd fellőtték az űrbe a Voyager program keretében, ez volt a Voyager Golden Record. 

Az alábbi beágyázással meghallgatható maga az üzenet is. Zseniális. Fura akcentussal egy bácsi felolvas egy rövid üdvözletet, majd tucatnyi nyelven hallhatunk köszöntést, köztük gyerekek is megszólalnak. Igazán hasznos. Ez után jön csak a java, az esőerdő hangja illetve különböző állatok ordítása is hallható.

Nem vagyok biztos abban, hogy ha UFO lennék és megtalálnám a lemezet (és össze tudnám rakni a rajz alapján a lejátszót), akkor ide akarnék jönni. Az viszont biztos, hogy most egy cég kiadja a lemezt bakeliten, így bárki megveheti magának, alig száz dollárért. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujkurir.blog.hu/api/trackback/id/tr4313676984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása