Atomik Vodka: az első ital Csernobilból
2019. augusztus 09. írta: Györfi András szerk

Atomik Vodka: az első ital Csernobilból

atomik-vodka-bottle.jpg

A Chernobyl Spirit Company jelenleg egyetlen egy termékkel rendelkezik, ez nem más, mint az Atomik Vodka, ez az egyetlen szeszes - vagy bármilyen más - ital, ami Csernobilból szórmazik, itteni növények feldolgozásával készült. A cég bemutatkozó oldala szerint küldetésük van, méghozzá az, hogy hozzájáruljanak a bő harminc évvel ezelőtti baleset után a terület regenerációjához, ehhez eszközük a vodkagyártás.

Ígéretük szerint a profit jelentős részét a terület javára fordítják, megteszik, amit tudnak. A munkában komoly szerepet vállalt egy angol kutató, Jim Smith a 90-es évek óta vizsgálja a különböző haszonnövények radioaktivitását a területen. A vodkagyártó projekt különlegessége, hogy eddig bizony egyetlen egy üveg készült, Smith elmondása szerint mindig remeg, amikor kézbeveszi.

A vizsgálatok szerint az ital teljesen biztonságos, semmilyen kockázatot nem jelent a fogyasztása.

chernobyl-spirit-company-vodka-box.jpg

Szakemberek szerint a terület valóban "gyorsan" regenegálódik, ma már gazdag élővilág jellemzi, farkasok, medvék, és számos madárfaj lakja. A gyakori látogatók között sok a fiatal influenszer, ők a like-, és követőszám hajhászásának jegyében mennek a katasztrófa helyszínére.

Vannak még ugyan tiltott területek, de Csernobil java részén állítólag akkora a radioaktivitás, mint bárhol máshol a világban. 

Kétségtelen, hogy remek ötletről van szó, marketing szempontból zseniális fogás. A cég azt is célul tűzte ki, hogy munkát adjon a közelben lakóknak, akiknek alig van miből megélniük, rosszul-, és alultápláltak. Mi biztosan kipróbáljuk majd, amint szerkesztőségünk hozzáfér egy üveghez!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujkurir.blog.hu/api/trackback/id/tr5115003000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása