Nincs több ücsörgés a római Spanyol lépcsőn
2019. augusztus 12. írta: Györfi András szerk

Nincs több ücsörgés a római Spanyol lépcsőn

spanyol_lepcso_amoreitalia-copy.jpg

Róma a világ egyik legszebb városa, ennek megfelelően turisztikai célpontként is kimagaslóan teljesít az európai városok versenyében. Ha már ott járunk rómában, akkor azt sem tudjuk, hogy hova tekintsünk, hiszen annyi szépséget, és történelmi kincset rejt a város, hogy csak na.

Az egyik legnépszerűbb pontja a városnak a híres-neves Spanyol lépcső, ha egy film Rómában játszódik, akkor borítékolható, hogy lesz egy jelenet ezen a ponton. Turisták tucatjai, ha nem száza ülnek itt a szerzon minden egyes napján, ennek mostantól azonban vége.

A város vezetése úgy döntött, hogy megtiltja látogatóinak, hogy leüljenek a lépcsőre, bírságakkal fenyegetik a rendőrök azokat, akik megszegik a tilalmat. Az 1726-ban épült, 135 lépcsőfokból álló alkotáson ugyanis túl sokan üldögéltek "túl sokáig" a városatyák szerint, ezzel akadályozva a közlekedést.

A másik ok szerint tarthatatlanná vált az is, hogy sokan a közeli gyorséttermekben vásárolt kajával ültek le a lépcsőre, valljuk be, egy zacskó mekis kaja nem mutat túl a világ egyik legszebb építészeti emlékénél.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujkurir.blog.hu/api/trackback/id/tr8315006572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s 2019.08.13. 15:07:20

SSSSSSSSSSSSSSSSSS

s 2019.08.13. 15:16:27

"Ha már ott járunk rómában . . . "
Ha már ott járunk Rómában, vagy ha nem is, azért írhatnánk nagy betűvel a nevét. Nemcsak azért, mert gyönyörű város, hanem mert úgy is kell.

Ültem azon a lépcsőn, Nem kajáltam, de ültem. Nem értem, hogy mi a baj ezzel. Az hogy a német turisták egy szál faszban ugrálnak a városi közkutakban, érthető ellenérzést vált ki az olaszokból, ahogyan mindenki másból is (mínusz egy szál faszban ugráló német turisták). A Spanyol lépcső arra van, hogy leüljenek rá, vagy menjenek rajta. Szerintem.

Na hogy érzi ez a Wágner magát? 2019.08.13. 15:31:31

Lehet, hogy Róma a világ egyik legszebb városa, az viszont biztos, hogy a nevét nagybetűvel írjuk. Ragozva is.

Mi a fasz az a szerzon? Olyasmi, mint a sezlony?

"egy zacskó mekis kaja nem mutat túl a világ egyik legszebb építészeti emlékénél"
Ez vajon hogy hangozhat magyarul?

bírságakkal? Nagyon "gázas", ha valaki ennyire nem tud írni.

Na hogy érzi ez a Wágner magát? 2019.08.13. 15:49:30

@s:
Azért a Magyarországra járó olasz turisták sem jobbak.

Lajos Csánó 2019.08.13. 17:15:42

Elég lenne 1 évig kerülni a turistáknak Rómát, biztosan törölnék ezt a baromságot !
süti beállítások módosítása