Próbaválasztás 2018, szavazz!
2018. március 01. írta: Györfi András szerk

Próbaválasztás 2018, szavazz!

choose-the-right-direction-1536336_960_720.jpg

Nyakunkon a 2018-as országgyűlési választás, mindenki erről beszél, a csapból is az folyik, hogy most mi lesz vagy mi nem lesz. A Fidesz nyolc éve van hatalmon, meglátjuk, hogy nekifuthatnak e egy harmadik ciklusnak, ha igen, akkor kétharmaddal vagy a nélkül. Mi, az Új Kurír szerkesztői nem formálunk véleményt, hiszünk a független újságírásban.

Az biztos, hogy a "kamupárt" új, legalábbis szélesebb körben is megismert fogalom lett az utóbbi időben, nem véletlenül. Egyesek szerint 140, mások szerint 200, megint mások szerint akár 400, különböző párt is versenyre kelhet a szavazók kegyeiért. A vak is látja, itt valami nem stimmel, de, hogy miért van ennyi párt, arról majd talán máskor.

Szavazni jó, szavazni kell, aki nem szavaz, az lépjen legóba, meztéláb. A demokrácia nem tökéletes, de mindenképp a legjobb társadalmi berendezkedés, amivel az emberiség (eddig) előállt történelme során.

A szavazás nem az egyetlen, de mindenképp a legfontosabb eszköze annak, hogy kifejezzük véleményünket, beleszólhassunk abba, hogy pontosan ki határozza meg közös ügyeinket. Márpedig közös ügyből van bőven, rendvédelem, egészségügy, gazdaság, az EU-hoz való viszonyulásunk, a sor hosszan folytatható.

De ne is szaporítsuk tovább a szót, az alábbi eszközzel bárki szavazhat. A pártok tengeréből csak azokat jelöljük meg, melyek a médiában sokat szerepelnek, feltehetőleg az utca embere már hallott róluk, nullától különböző esélyük van a parlamentbe jutásra.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujkurir.blog.hu/api/trackback/id/tr513708420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása